Internationale Aangetekende Zending

Internationale aangetekende zending

Krijg een verzendingsbewijs voor uw gevoelige zendingen naar het buitenland

Gebruik een aangetekende zending om een verzendingsbewijs te krijgen of wanneer de wet het oplegt. Uw zending wordt tegen ondertekening aan de geadresseerde of zijn volmachthebber overhandigd.  Voeg bij uw zending een bericht van ontvangst (zie hierna). Zo krijgt u een bewijs dat ze aan de geadresseerde werd overhandigd.

 • Vanaf € 7,22
 • Leveringstermijnen: PRIOR-behandeling
 • De afzender krijgt een gedateerd verzendingsbewijs
 • De zending wordt uitgereikt tegen aftekening door de geadresseerde of zijn volmachthebber
 • De verzendings- en uitreikingsbewijzen zijn rechtsgeldig
 • Online opvolging van de uitreiking voor bepaalde landen

Internationale Aangetekende Zending

Opties

Bericht van ontvangst (AR)

Om een schriftelijk bewijs van de overhandiging aan de geadresseerde te hebben.

 • Voeg een bericht van ontvangst bij uw aangetekende zending om een bewijs te hebben dat de zending aan de geadresseerde werd overhandigd
 • De Post stuurt het u terug nadat ze de zending heeft uitgereikt
 • De datum van uitreiking, de naam van de geadresseerde (of zijn volmachthebber) en zijn handtekening staan erop. Opmerking : soms wordt door de Belgische of buitenlandse post een datumstempel aangebracht. Deze datumstempel is echter optioneel.
 • Het kan worden gebruikt voor de binnenlandse en internationale...

 

Tarieven: +€ 1,35

Gebruik:

  • Vul de kaart van het bericht van ontvangst in voordat u de zending afgeeft. U vindt die kaarten in het postkantoor of PostPunt.
  • Op het afgiftebewijs van de aangetekende zending staat een zelfklevend streepjescodenummer. Maak het los en kleef het op de juiste plaats op het bericht van ontvangst.
  • Kleef het bericht van ontvangst op de achterkant van de zending en bevestig één van de zelfklevende stroken op de voorkant ervan.
  • Vink het vakje ?AR? aan op het streepjescode-etiket en op het afgiftebewijs

Verzekering

 • Voor een aangetekende zending met een verzekering op maat gebruikt u de aangetekende zending met aangegeven waarde.

Tarieven

De frankering bestaat uit het ˜PRIOR˜ -tarief, de aantekenport en de verzekerport. De aantekenport hangt van de manier van gebruikte frankering af: 5,67€ (frankering met zegels of vignetten) of 5,51€ (frankering met frankeermachine, PB nummer, Uitgestelde vergoeding-RD of Collect&Stamp.

Maximum gewicht: 2 kg.

 

Internationale geografische zones (genormaliseerd en niet-genormaliseerd formaat).

Europa: Albanië, Andorra, Azoren(3), Bosnië-Herzegovina, Bulgarije(3), Canarische Eilanden, Ceuta, Cyprus(3), Denemarken(3), Duitsland(3), Estland(3), Faeröereilanden, Finland(3), Frankrijk(3) (exclusief DOM-COM-TAAF), Georgië, Gibraltar, Griekenland(3), Groenland, Groot-Brittannië(3), Guernsey, Hongarije(3), Ierland(3), IJsland, Italië(3), Jersey, Kroatië, Letland(3), Liechtenstein, Litouwen(3), Groothertogdom Luxemburg(3), Macedonië, Madera(3), Malta(3), Eiland Man, Melilla, Moldavië, Monaco(3), Montenegro, Nederland(3), Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk(3), Polen(3), Portugal(3), Roemenië(3), Rusland, San Marino, Servië, Slowakije(3), Slovenië(3), Spanje(3), Tsjechische Republiek(3), Turkije, Vaticaanstad, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.

Rest van de wereld: alle andere landen.

(1) Deze prijs is van toepassing vanaf 5 postzegels (zonder faciale waarde) met een eenheid 1, en vanaf 2 postzegels (zonder nominale waarde) met een eenheid 3.
(2) Deze prijs per stuk komt overeen met het frankeertarief, dat dus tevens van toepassing is op de zendingen gefrankeerd met zegels met nominale waarde (met de waarde vermeld in euro of Belgische frank), of op de zendingen gefrankeerd aan het loket.
(3) Voor zendingen naar die landen hoeft u geen douanedocumenten meer bij te voegen, behalve indien ze extracommunautaire g