Ook tijdens piekmomenten als de feestdagen garandeert bpost dat je de bestelde magie tijdig en efficiënt bij je klant in huis kan brengen. Met deze tips en adviezen maak je optimaal gebruik van de opgeschroefde sorteercapaciteit.
Zéker wanneer er een drukke periode zit aan te komen, is het zaak om op logistiek vlak tot in de puntjes voorbereid te zijn. Wij zijn alvast klaar om er zorgeloze feesten van te maken en helpen je graag om de klanttevredenheid naar ongeziene hoogten te toveren.
1. Splits je zendingen op
Pakjes voorsorteren is altijd een slimme zet. Voor grotere leveringen (meer dan 400 pakjes per dag) is het voordelig om de zendingen vooraf in drie categorieën op te splitsen:
1. Manuele pakketten: deze volgen een aparte route voor een snellere verwerking
2. Meca A (Vlaanderen en Brussel) en Meca C (Wallonië en Brussel): hier splitsen we op tussen noord en zuid, wat (vooral bij drop-offs in Antwerpen, Gent en Charleroi) zorgt voor minder handelingen en een snellere verwerking
3. Internationaal/XL (indien van toepassing): deze volgen een apart traject voor een betere doorstroming
2. Benut onze vroege sorteercapaciteit
Feestelijke piekvolumes verwerk je best zo vroeg mogelijk. Onze sorteer- en transportcapaciteit kan optimaal worden benut als je je zendingen vóór 15.00 uur in onze sorteercentra aflevert.
3. Zorg ervoor dat de adressen van je klanten juist zijn
Door het adres eerst goed te controleren, zorg je dat je pakket zonder problemen en snel op de juiste plek aankomt. Geen gedoe met vertragingen of ontgoocheling bij je klant maar een directe en zorgeloze bezorging. Heb je twijfels over een bepaald adres? Laat het valideren via onze Adresvalidatie-tool.
4. Een correcte verpakking om tijd en waardering te winnen
Zorg dat je pakket altijd veilig en professioneel bij je klant aankomt. Een correcte en milieuvriendelijke verpakking voorkomt schade, bespaart kosten en verhoogt klanttevredenheid. Bekijk ook onze blog voor handige tips & tricks.
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips en tricks.